onsdag 12 november 2008

España, por favor.

För att det är så tokigt gott, barnsligt lätt, går ofattbart snabbt och är så förbluffande billigt. Samt för att fira Rauls hattrick.

Quesadillas

Köp:

Tortillas
Tacosås
riven ost
färsk ingefära

Placera en tortilla framför dig, strö på ost i önskad mängd, fördela ut tacosås efter tycke, ta därefter ingefäran, som du har skalat och hyvlat tunt (förslagsvis med skalaren), och placera ut lagom mängd över tortillan. Därefter tar du ytterligare en tortilla och lägger ovanpå!

Denna dubbelpannkaka förs sedan över, rakt ner i en relativt varm stekplåt som har försetts med en mindre mängd olja.
Stek din quesadilla på medelvärme. Den är färdig när du kikar försiktigt emellan bröden och ser att osten har nått en tillfredsställande nivå av smälta. Pass opp, det är ganska lätt att förivra sig vilket medför bränt bröd och rå ost.

Ovanstående anrättning går naturligtvis att utöka och modifiera i all oändlighet. Någon skivar tomater och lägger på, tillför färska champinjoner, byter ut osten mot keso(!), en annan kanske tycker det passar sig att placera drivor av skivad lök ovanpå ingefäran. Som sagt det finns inga gränser för vart du kan ta denna skapelse.

Innan du störtar iväg och inhandlar ingredienserna bör du genomgå kockens språkvårdslektion:

Tortilla= [tårrtiija]

Quesadilla= [keesadija]

Ankbröst= [ankbröst]

(Upprepa högt minst 7 ggr på vägen till affären, rapportera sedan resultatet till kocken, så utfärdas examensbevis i mat-spanska)

2 kommentarer:

akajos sa...

Jag ska nog hitta ett stavfel eller recepttypo någonstans här också mummel mummel grymt och mummel...

/H C Barregren www.bums.nu

Unknown sa...

Roligt sätt att dela med sig av recept. Detta recept ska jag omedelbart prova på. Lite roligare mat för de små oxå kan jag tänka mig. Får använda sonen som försökskanin. ^^